FAQ

Hvordan fungerer «Fangene på Fortet»?

Fangene på Fortet er et aktivitetssted, hvor man inviterer gjengen og skal konkurrere i ulike oppgaver. Dere deler dere selv opp i lag (ca 3 – 5 personer pr lag). Hvert lag vil få en nøkkel, med denne nøkkelen kan man åpne våre 35 ulike celler. Jobb sammen for å løse de ulike utfordringene! Det er alt fra fysiske oppgaver som klatring, balanse men også gåter og andre skjulte løsninger. Nøkkelen er aktivert i den tiden man velger og etter alle er ferdige kan man kåre et vinnerlag.

English?

Even though you dont speak norwegian, a visit to us is still possible. Our instructors will brief you about the rules of the game in english and all of our rooms are both in english and norwegian. Who do you challenge?

Hvor lang tid tar det?

De aller fleste velger 2 timer, men det er helt opp til dere og hvor god tid dere har. Man velger selv hvor lenge man vil holde på fra 1,5 time, 2 timer eller 2,5 time. Forskjellene på de ulike tidene er hvor mange av de ulike 35 cellene man rekker gjennom. 

Bestilling / Avbestilling

På sidene våre kan man se kalender, velge dato og se ledige plasser. Her man kan reservere plassene som dere ønsker og den er åpen for endring helt fram til 7 dager før arrangementet. Slik at man kan ta en opptelling eller påmelding av antall deltakere når man nærmer seg. Det gjelder ikke grupper for barn under 16 år og enkeltbilletter/drop-in som kun kan bookes 7 dager fram i tid og er derfor ikke bindende.

Bekledning

Vi anbefaler at man har på en t-skjorte og vanlige «casual» klær, slik at man slipper å bli varm. Av erfaring blir man fort tatt av konkurranseinstinktet og løper rundt, det kan derfor være greit med en ekstra t-skjorte og eventuelt noen løsere klær. Vi har gratis garderobeskap til utlån og vi selger t-skjorter hvis det skulle bli litt hett.

Fysiske krav

Fangene på Fortet passer for alle, man er alltid flere personer på laget og man kan bytte på å gjøre oppgavene. Noen av rommene er mer fysiske men lagene bestemmer selv underveis hvilket nivå og hvilke rom man vil løse. Slik man kan tilpasse det til lagets begrensninger. Slik at man fint kan gjøre cellene sammen med andre selv om man er gravid.

Aldersgrense

Hos oss er det ingen aldersgrense, men vi anbefaler at man har fylt 8 år. Flere av rommene er vanskelige og noen kan være skumle. Det kan også være greit at det er med en voksen på laget dersom barna er yngre en 10 år.

Mat / drikke

Servering har vi hele åpningstiden vår, i baren kan man få kjøpt det meste fra brus, slush til øl, cider og vin med mer. Hvis dere planlegger å spise, så har vi også en meny med bla. baguetter og pizza. Hele menyen kan du se her

Betaling

Reservasjonen kan betales enten når man kommer til oss, eller ved å trykke betal i bekreftelsen du får. Her kan man velge kort eller faktura.

Hvordan komme seg til oss?

Vi holder til i det gamle «Karsten Moholt» bygget, rett over Damsgårdsundet fra Sentrum. Det går flere busser som man kan ta til oss og vi har gratis parkering hvis man velger å kjøre.

Minimumsantall

Man trenger kun å være 3 deltakere for å komme til oss, hvis man bare er 2 går det også fint i flere av rommene våre. Vi har flere tv-skjermer i lokalene som viser alle lagene som holder på, er man bare et lag kan man konkurrere mot andre som også bare er et lag.

Helligdager

Vi er alltid åpne, iallefall nesten. Hver dag, hele året bortsett fra lille julaften, julaften, 1 juledag, 2 juledag, nyttårsaften, 1 nyttårsdag og 17. mai hvis ikke noe annet er nevnt på våre nettsider eller vår Facebook side.

Slik fungerer Fangene på Fortet

 

Laget deres får et eget navn (som dere velger selv). Etter at dere er ferdige med oppgavene, får dere en utskrift med resultatet deres. Underveis kan dere hele tiden se på skjermer i gangene hvordan dere ligger an. Om dere vil, kan dere starte på området med vanskelighetsgrad 1. Om alle på laget er veldig flinke, kan det være dere oppnår nok poeng til å komme inn på VIP-rommene våre.

Fangene på Fortet holder åpent alle dager og ønsker alle velkommen til en spennende og annerledes opplevelse. Sjekk hva som er ledig og hold av billetter på nettet, så dere vet at dere har plass. Responsen så langt har vært veldig positiv etter mye besøk, så det kommer til å bli mange «fanger på fortet»!